Pulverlackering i Stockholm – hållbart skydd och vackra färger

13 juli 2023 Maja Bergman Lindberg
Är du i behov av en slitstark och elegant ytskyddslösning för dina metalldetaljer i Stockholm? Då kan pulverlackering vara det du söker! Läs vidare för att få veta vad pulverlackering innebär och vilka fördelar det ger jämfört med andra ytskyddsbehandlingar.

Vad är pulverlackering?

Pulverlackering är en elektrostatisk ytskyddsbehandling där pulver av färgpigment och bindemedel appliceras på en metallisk yta. Pulvret sprids ut över ytan tack vare att den är negativt laddad och attraheras av den positivt laddade metallytan. Efter appliceringen härdas pulvret med hjälp av värme, vilket gör att det skapas en hållbar och jämn målning på ytan.

Pulverlackering Stockholm

Fördelar med pulverlackering

Det finns många fördelar med att använda pulverlackering som ytskyddslösning jämfört med till exempel traditionell målning, galvanisering, anodisering eller krompläterning. För det första ger pulverlackering en hög skyddsnivå mot korrosion, repor och slitage på metallytor. Detta är särskilt relevant för produkter som utsätts för hög användning eller som står utomhus i tuffa klimatförhållanden. För det andra ger pulverlackering en vacker och jämn yta i en mängd olika färger och effekter, såsom metallic, högblank, matt och strukturerad. Du kan även välja mellan olika färger och kvaliteter beroende på det ändamål som ytan ska ha och vilken miljö den ska placeras i. För det tredje är pulverlackering en miljövänlig process där inga lösningsmedel eller farliga kemikalier behöver användas. Du kan därför vara säker på att ytskyddet är icke-giftigt och inte skadar hälsa eller miljö.

Pulverlackering i Stockholm

I Stockholm finns det många företag som erbjuder pulverlackeringstjänster för privatpersoner och företag. Du kan hitta både små och stora pulverlackeringsverkstäder som specialiserar sig på olika områden, exempelvis bilrekonditionering, maskintillverkning, möbelproduktion eller byggkonstruktion. För att hitta en bra pulverlackeringsverkstad i Stockholm kan du söka på internet eller kontakta ditt försäkringsbolag, som ofta har samarbete med olika leverantörer av ytskyddstjänster. Du kan också jämföra priser och kvaliteter hos olika leverantörer samt läsa referenser och omdömen från tidigare kunder.

Läs mer här: https://www.stockholmsindustrilack.se/pulverlackering

Fler nyheter